Αρχική

© 2014 - 2018 Zisetotaksidi.gr - All Rights Reserved

Συμβουλές Ενοικίασης Αυτοκινήτου

Αεροπορικά Εισιτήρια

Ακτοπλοϊκα Εισιτήρια

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Ζήσε το Ταξίδι

Ετοίμασε τη βαλίτσα σου κι έλα μαζί

Log in

Ταξιδιωτικός οδηγός για το Άμπου Ντάμπι


Χώρα   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πόλη  Άμπου Ντάμπι

Κωδικός IATA  AUH  

Νόμισμα   ΗAE Ντιρχάμ (AED)

Πληθυσμός   921,000

  


Το Άμπου Ντάμπι είναι η πρωτεύουσα και το πολιτικό κέντρο τόσο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗAE) όσο και του Εμιράτου του Άμπου Ντάμπι. Η αστική του ζώνη έχει πληθυσμό της τάξεως των 1.600,000. Η πόλη εκτείνεται πάνω σε ένα νησί στον Περσικό Κόλπο, και βρίσκεται μόλις 250 μέτρα από την ηπειρωτική χώρα με την οποία συνδέεται με τρείς γέφυρες- τη Maqta, τη Mussafah, και τη γέφυρα Sheikh Zayed.


Το Άμπου Ντάμπι είναι σήμερα μία από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες σύγχρονες μητροπόλεις του κόσμου και η θέση πολλών διεθνών πετρελαϊκών εταιριών και ξένων πρεσβειών. Είναι μια πόλη αντιθέσεων, με θεαματικά πλούσιες πράσινες εκτάσεις, όπως πάρκα και κήπους, καθώς επίσης και αστικούς ανοιχτούς χώρους όπως δεντροστοιχίες και λεωφόρους, μαζί με πανύψηλους ουρανοξύστες, κάποιοι από τους οποίους είναι πολύ εντυπωσιακοί (ιδίως εκείνοι που βρίσκονται στην περιοχή της Κεντρικής Αγοράς), κάνοντας τους επισκέπτες να αισθάνονται σαν να βρίσκονται σε άλλη ήπειρο.Η πόλη βρίθει  με τουριστικές ατραξιόν μεγάλης πολιτιστικής και ιστορικής αξίας, με το Τέμενος Sheikh Zayed ως ένα από τα πιο σημαντικά αρχιτεκτονικά του ορόσημα.


Η πόλη του Άμπου Ντάμπι ιδρύθηκε περίπου πριν από 300 χρόνια. Η προέλευση του ονόματός της δεν είναι βέβαιη. Κάποιες θεωρίες αποδίδουν το όνομα "Abu Dhabi" στις γαζέλες ("dhabi") που κατοικούσαν στην περιοχή, υποστηριζόμενες από μια παλιά ιστορία που περιστρέφεται γύρω από τον "Πατέρα των Ελαφιών" ("Father of Deer") ο οποίος συνήθιζε να κυνηγά ελάφια (η λέξη "abu" κυριολεκτικά μεταφράζεται ως  "πατέρας"). Κάποιοι Βεδουίνοι έλεγαν την πόλη Umm Dhabi ("μητέρα των ελαφιών").

Μέχρι μισό αιώνα πριν, ήταν μια μικρή πόλη και η κατοικία του τοπικού εμίρη, γνωστή για τους Βεδουίνους κατοίκους της, τους δύτες μαργαριταριών, και τους θαλάσσιους πειρατές. Όλα αυτά άλλαξαν στα 1958, όταν ανακαλύφθηκαν τα πρώτα κοιτάσματα πετρελαίου της. Αυτό γρήγορα μετέτρεψε την πόλη σε μια κοσμοπολίτικη μητρόπολη. Ο ιδρυτής των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Σεΐχης Ζαγέντ μπιν Σουλτάν αλ Ναχαγιάν (Zayed bin Sultan Al Nahyan), ήταν προσωπικά υπεύθυνος για το σχεδιασμό της πόλης του σημερινού Άμπου Ντάμπι.


Το Άμπου Ντάμπι είναι σήμερα μια από τις πιο εντυπωσιακές πόλεις του κόσμου  αρχιτεκτονικά, μια ζωντανή απόδειξη πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής συνδυάζοντας δυτικά στοιχεία με προφανείς Αραβικές επιρροές. Είναι ενδιαφέρον πως υπάρχει μια σύντηξη αντιθέσεων σε κάθε του γωνία. Είναι το σπίτι για το μεγαλύτερο τέμενος του κόσμου, τον πιο ακριβό ιππόδρομο, και το πιο ακριβό ξενοδοχείο που χτίστηκε ποτέ.  Ταυτόχρονα, είναι η πόλη στην οποία σχεδόν όλα θα ανακυκλώνονται στο κοντινό μέλλον. Η γύρω περιοχή του επιλέχθηκε ως η τοποθεσία για την οικολογική πόλη του μέλλοντος, την πόλη Masdar City, που προανακυρήχθηκε από μερικούς ως το όγδοο θαύμα του κόσμου.


Οι ντόπιες γυναίκες συχνά φορούν την abaya (αμπάγια), μια μακριά μαύρη ενδυμασία με μια niqab (νικάμπ), ένα πέπλο το οποίο καλύπτει το πρόσωπό τους. Μερικές φορές, μοδάτα Δυτικά ρούχα φοριούνται από κάτω. Παρόλο που ενθαρρύνεται πολύ η εκπαίδευση των γυναικών, η παράδοση ακόμη καλά κρατεί. Οι άνδρες επίσης διατήρησαν την παραδοσιακή τους αμφίεση, φορώντας μακριές λευκές ενδυμασίες (tawb ή taub) σε συνδυασμό με το παραδοσιακό σαρίκι (keffiyeh). Αυτό δεν τους αποτρέπει από το να οδηγούν πολυτελή αυτοκίνητα και να χρησιμοποιούν τα τελευταία μοντέλα κινητών τηλεφώνων.

Το Άμπου Ντάμπι έχει ξηρό ερημικό κλίμα, με ήπιους χειμώνες και ζεστά καλοκαίρια. Έχοντας ηλιοφάνεια όλο το χρόνο, οι παρθένες παραλίες, οι θεαματικοί αμμόλοφοι, ο κοσμοπολίτικος τρόπος ζωής, και η χαρακτηριστική Αραβική φιλοξενία, είναι απλώς κάποιοι από τους λόγους για τους οποίους το Άμπου Ντάμπι είναι ένας πραγματικά σαγηνευτικός προορισμός.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ


Δημόσια συγκοινωνία


ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ μεταφοράς: Από και προς την πόλη του Άμπου Ντάμπι

Δρομολόγια: Κάθε 40 λεπτά, 24 ώρες την ημέρα.

Κόστος: Το εισιτήριο μιας διαδρομής κοστίζει AED 4.

Χρόνος μεταφοράς: περίπου 45 λεπτά, εξαρτάται από την κίνηση.

ΤΑΞΙ: Ευδιάκριτη περιοχή που σημαίνεται με πινακίδες στις Αφίξεις για όλα τα Τερματικά

Χρεώσεις: Έναρξη Χρέωσης Ταξίμετρου (Σημαία) ) – AED 25.00, κάθε 1 χλμ ως τα 50 χλμ (6π.μ.-10μ.μ.) – AED.1.6


Πτήσεις και Αεροπορικά Εισιτήρια


Η Aegean Airlines σε συνεργασία με την Etihad προσφέρουν απ’ευθείας πτήσεις απο την Αθήνα στο Άμπου Ντάμπι, η διάρκεια της πτήσεις ειναι 4 ώρες και 50 λεπτά για το δρομολόγιο αναχώρησης και 5 ώρες και 25 λεπτά για το δρομολόγιο επιστροφής απο το Αμπού Ντάμπι. Μπορείτε να βρείτε σχετικά φθηνά αεροπορικά εισιτήρια με τιμές απο 540 Ευρώ (μετ’επιστροφής). Ωστόσο υπάρχουν και φθηνότερες επιλογές πτήσεων με αεροπορικές πτήσεις με ανταπόκριση όπως με την Serbia Airlines μέσω Βελιγραδίου οπού μπορείτε να βρείτε τιμές απο 420 Ευρώ (αυτό το δρομολόγιο βολεύει όσους αναχωρούν απο Θεσσαλονίκη δεδομένων των συχνών συνδέσεων Θεσσαλονίκης - Βελιγραδίου). Οικονομικές πτήσεις θα βρείτε επίσης με την Egypt Air μέσω Καϊρου με τιμές απο 450 Ευρω με το ταξίδι να διάρκει περίπου 7 ώρες και 45 λεπτά.


Ώρες λειτουργίας ταμείου check-in


Το check-in ξεκινά τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν την πτήση αναχώρησης για το Etihad και τρείς ώρες πριν την πτήση αναχώρησης για όλες τις άλλες Αεροπορικές και κλείνει μια ώρα πριν την πτήση αναχώρησης.

Απαιτούμενος χρόνος για το check-in ως την πύλη επιβίβασης

Η επιβίβαση θα ανακοινωθεί τουλάχιστον 45 λεπτά πριν την αναχώρηση και οι πύλες αναχώρησης θα κλείσουν 15 λεπτά πριν την αναχώρηση.


Διαθεσιμότητα για τις θέσεις Business lounge

ETIHAD Business Class Lounge

Τοποθεσία και επικοινωνία για την υπηρεσία Απολεσθέντων

Στις αφίξεις στην αίθουσα Τ1 είναι οι Υπηρεσίες Αποσκευών που συμπεριλαμβάνει το γραφείο εξυπηρέτησης απώλειας αποσκευών.