Αρχική

© 2014 - 2018 Zisetotaksidi.gr - All Rights Reserved

Συμβουλές Ενοικίασης Αυτοκινήτου

Αεροπορικά Εισιτήρια

Ακτοπλοϊκα Εισιτήρια

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Ζήσε το Ταξίδι

Ετοίμασε τη βαλίτσα σου κι έλα μαζί

Log in

Ταξιδιωτικός οδηγός για το Άμστερνταμ.


Χώρα   Ολλανδία

Πόλη   Άμστερνταμ

Κωδικός ΙΑΤΑ  ΑΜS

Νόμισμα  Ευρώ(EUR)  

Πληθυσμός  779,800  


Το Άμστερνταμ είναι η πρωτεύουσα και το ηγετικό οικονομικό και πολιτιστικό κέντρο της Ολλανδίας, που βρίσκεται στην επαρχία της Βόρειας Ολλανδίας. Ξεκίνησε ως ένα μικρό ψαροχώρι στον ποταμό Άμστελ στα τέλη του 12ου αιώνα. Περίπου 160 κανάλια χωρίζουν την πόλη σε 90 νησιά, δίνοντάς της το ξεχωριστό της σχήμα. Αυτό χάρισε στο Άμστερνταμ τον τίτλο της "Βενετίας του Βορρά". Είναι σπίτι για περισσότερες από 170 εθνικότητες.


Ο παλιός πυρήνας της πόλης του Άμστερνταμ, ο οποίος είναι ένα από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της Ευρώπης, χτίστηκε κατά κύριο λόγο τον 17ο αιώνα. Αυτή ήταν μια περίοδος καινοτόμων εξελίξεων στο εμπόριο, όταν το Άμστερνταμ ήταν το κυριότερο εμπορικό κέντρο του κόσμου και όταν τα περισσότερα από τα αστικά του τοπία σχηματίστηκαν. Κάποια από τα πιο ιστορικά του κτίρια επίσης χρονολογούνται από αυτή την περίοδο, όπως το Royal Palace (Βασιλικά Ανάκτορα) στην Πλατεία Dam. Ένα άλλο σύμβολο του Άμστερνταμ είναι το Westerkerk, η μεγαλύτερη εκκλησία Προτεσταντών στην πόλη.

Το Άμστερνταμ είναι μια από τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κουλτούρας, προσελκύοντας αρκετά εκατομμύρια παγκόσμιων επισκεπτών ετησίως. Υπάρχουν πάνω από 50 μουσεία στην πόλη, που φιλοξενούν κάποιες από τις μεγαλύτερες παγκόσμιες συλλογές διάσημων πινάκων. Τα δημοφιλή μουσεία περιλαμβάνουν το Rijksmuseum –Ολλανδικό εθνικό μουσείο, το Μουσείο Van Gogh, το Μουσείο the Rembrandt House, και το Μουσείο Stedelijk, το πιο σημαντικό μουσείο σύγχρονης τέχνης του Άμστερνταμ.

Ως οικονομική πρωτεύουσα της Ολλανδίας, το Άμστερνταμ είναι το σπίτι για πολλές  έδρες μεγάλων εταιριών και ιδρυμάτων, επτά από τις οποίες  κατατάσσονται ανάμεσα στις κορυφαίες παγκόσμιες εταιρίες, συμπεριλαμβανομένων των Philips και ING. Το Χρηματιστήριο του Άντρα είναι το παλαιότερο χρηματιστήριο στον κόσμο.


Το Άμστερνταμ ήταν ο οικοδεσπότης των Ολυμπιακών Αγώνων του 1928. Είναι από τις πιο όμορφες και ασυνήθιστες Ευρωπαϊκές πόλεις, διάσημες για την παραδοσιακή Ολλανδική του αρχιτεκτονική και τα γραφικά αστικά τοπία που τονίζεται από κανάλια, βάρκες και γέφυρες. Αισθάνεται κανείς εδώ σαν να έχει σταματήσει ο χρόνος στον έβδομο αιώνα, γνωστή ως η Ολλανδική Χρυσή Εποχή. Σχεδόν όλα τα κτίρια στο κέντρο της παλιάς πόλης είναι ταυτόχρονα ιστορικά μνημεία και κατοικήσιμοι χώροι, πολύτιμοι πολιτιστικοί μάρτυρες που βρήκαν τη θέση τους ανάμεσα στη σύγχρονη θέα της πόλης. Από τη μια, το Άμστερνταμ είναι ένα ανοιχτό μουσείο, ένα πλούσιο θησαυροφυλάκιο διάσημων κτιρίων και μνημείων, και από την άλλη, μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που σφύζει από κόσμο, με όλες τις ιδιομορφίες μιας μητρόπολης, γεμάτη ζωντάνια και ρυθμό τυπικό μιας μεγάλης πόλης.


Κυρίως, είναι μια πόλη ανοχής και ποικιλότητας, διάσημη για την πλούσια ιστορία της, την καλή διασκέδαση, και την εξαιρετικά μέσα μεταφοράς στην πόλη. Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να την εξερευνήσετε είναι μια βόλτα σε αυτήν με ποδήλατο.