Αρχική

© 2014 - 2018 Zisetotaksidi.gr - All Rights Reserved

Συμβουλές Ενοικίασης Αυτοκινήτου

Αεροπορικά Εισιτήρια

Ακτοπλοϊκα Εισιτήρια

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Ζήσε το Ταξίδι

Ετοίμασε τη βαλίτσα σου κι έλα μαζί

Log in

Ταξιδιωτικός οδηγός για την Αθήνα.


Χώρα   Ελλάδα

Πόλη   Αθήνα

Κωδικός ΙΑΤΑ   ΑΤΗ

Νόμισμα   Ευρώ(EUR)

Πληθυσμός   3,753,000  


Η Αθήνα είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας και μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου. Γνωστή ως το λίκνο του αρχαίου Ελληνικού πολιτισμού, η Αθήνα ευρέως αναφέρεται επίσης ως η γενέτειρα της δημοκρατίας, της φιλοσοφίας, της μυθολογίας, και του δράματος. Σήμερα η Αθήνα απολαμβάνει την κληρονομιά της ένδοξης ιστορίας της. Οφείλει το όνομά της στην Ελληνίδα θεά της σοφίας την Αθηνά, η οποία λατρευόταν ως η προστάτιδά της. Υπάρχουν αναφορές για τους Πελασγούς που κατοίκησαν την περιοχή της Αθήνας περίπου 6,000 χρόνια πριν, για να αντικατασταθούν αργότερα από τους Ίωνες, οι οποίοι ανέλαβαν να κατασκευάσουν την Ακρόπολη σε ένα λόφο ύψους 156 μέτρων με θέα την πόλη.

Η Αθήνα είναι η μεγαλύτερη πόλη των Βαλκανίων, με καλύτερη περιγραφή της ως μαγευτικό αμάλγαμα της αρχαίας και μεσαιωνικής της κληρονομιάς και του σύγχρονου τρόπου ζωής.

Κάποια από τα πιο φημισμένα ορόσημα της Αθήνας περιλαμβάνουν τον Παρθενώνα, ναό στην Ακρόπολη αφιερωμένο στη θεά Αθηνά, την Πλατεία Συντάγματος, μια από τις πιο σημαντικές πλατείες πόλεως στην Ευρώπη, την Αγορά, το σημείο συνάντησης των αρχαίων Αθηναίων και το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, ένα από τα λίγα μουσεία του κόσμου που φιλοξενεί αποκλειστικά εθνικά  τεχνουργήματα και τεχνήματα, σε αυτή την περίπτωση, τον Ελληνικό θησαυρό. Η Αθήνα μπορεί να καυχιέται για το γεγονός ότι έχει τα περισσότερα θέατρα στον κόσμο-148 σε σύνολο, πολλά από τα οποία είναι ανοιχτά θέατρα, καθώς επίσης και ένα μεγάλο αριθμό μουσικών χώρων.


Είναι μια πλούσια, εκλεπτυσμένη, κοσμοπολίτικη πόλη με ασφυκτιούσα νυχτερινή ζωή. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι τουρίστες μπορούν να απολαύσουν πολυάριθμες ταβέρνες, καφετέριες, μπαρ, και εστιατόρια, ενώ κάποιοι θα προτιμήσουν έναν καφέ αργά το απόγευμα ακολουθούμενο από ένα δείπνο ακόμη πιο αργά. Οι Αθηναίοι συνηθίζουν να λένε ότι όσοι δεν έχουν ακούσει μπουζούκι, δεν έχουν χορέψει συρτάκι, ή δεν έχουν φάει γύρο ή σουβλάκι στην Πλάκα, δεν έχουν επισκεφτεί την Αθήνα εξ ολοκλήρου.

Προτεινόμενα για ψώνια είναι οι αντίκες, τα μοναδικά κοσμήματα, οι πίνακες, και οι εικόνες. Η Αθήνα είναι η οικονομική, η βιομηχανική, η πολιτική, και πολιτιστική πρωτεύουσα της Ελλάδας και ένα από τα ηγετικά κέντρα  αρχαιολογικών ερευνών παγκοσμίως. Το λιμάνι της, ο Πειραιάς, είναι ένα από τα πιο σημαντικά λιμάνια της Μεσογείου, και οι παραλίες της θεωρούνται σχεδόν οι πιο όμορφες σε όλη την Ελλάδα.

Δημοφιλείς τουριστικές ατραξιόν περιλαμβάνουν εκδρομές στην Πελοπόννησο, το Ακρωτήριο στο Σούνιο- το νοτιότερο σημείο των ηπειρωτικών Βαλκανίων, διάσημο για τα θεαματικά του ηλιοβασιλέματα, την Γλυφάδα- το αποκλειστικό καλοκαιρινό θέρετρο στην Ακτή του Απόλλωνα, και τους Δελφούς- το χώρο της προφήτου των Δελφών, με τον ναό της σήμερα σε ερείπια.

Η Αθήνα ήταν η οικοδεσπότης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, καθώς επίσης και των Καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων στα 1896, των πρώτων διεθνών Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στην σύγχρονη εποχή.