Αρχική

© 2014 - 2018 Zisetotaksidi.gr - All Rights Reserved

Συμβουλές Ενοικίασης Αυτοκινήτου

Αεροπορικά Εισιτήρια

Ακτοπλοϊκα Εισιτήρια

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων

Ζήσε το Ταξίδι

Ετοίμασε τη βαλίτσα σου κι έλα μαζί

Log in

Ταξιδιωτικός οδηγός για το Ντουμπάι.


Χώρα   Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Πόλη  Ντουμπάι

Κωδικός ΙΑΤΑ   ΗΑΕ Ντιρχάμ (AED)  

Πληθυσμός   2,106,000


Το Ντουμπάι είναι η κύρια πόλη του εμιράτου του ιδίου ονόματος και μια από τις μεγαλύτερες πόλεις στα ΗΑΕ. Το εμιράτο βρίσκεται κατά μήκος της νοτιοανατολικής ακτής του Περσικού Κόλπου και έχει το περισσότερο πληθυσμό στη χώρα. Το Ντουμπάι είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη στον κόσμο. Σχεδόν εν μια νυκτί μεταμορφώθηκε από ένα μικρό ψαροχώρι σε μια υπερμοντέρνα πρωτεύουσα. Στο παρελθόν, η πόλη και μεγάλο μέρος της περιοχής ζούσε από το ψάρεμα και την εύρεση κοχυλιών. Με ην ανακάλυψη του πετρελαίου στα 1966, το Ντουμπάι διέσχισε μια άνθιση. Γνωρίζοντας πολύ καλά ότι τα αποθέματα πετρελαίου δεν θα κρατήσουν για πάντα, ο Σεΐχης Ρασίντ μπιν Σαΐντ Αλ Μακτούμ (Sheikh Rashid bin Saeed Al Maktoum) αποφάσισε να επενδύσει στο μέλλον και ξεκίνησε να κάνει λεπτομερή σχέδια για την ανάπτυξη του Ντουμπάι. Χρήματα βασισμένα στα έσοδα του πετρελαίου κατευθύνθηκαν προς μεγάλα έργα υποδομής και έργα κατασκευών, τα οποία οδήγησαν στην γρήγορη ανάπτυξη της πόλης. Η Ευρωπαϊκή επιρροή είναι έντονη στο Ντουμπάι. 80 τοις εκατό των κατοίκων του είναι γεννηθείς στο εξωτερικό, προερχόμενοι από περισσότερες από 150 χώρες στον κόσμο.

Ο ακαταμάχητος συνδυασμός πολυτελών ξενοδοχείων, οι εκτενείς αμμώδεις παραλίες, τα παζάρια, τα εμπορικά κέντρα, οι υποδομές διασκέδασης, και τα θαύματα της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, προσελκύουν όλο και αυξανόμενο αριθμό τουριστών από όλο τον κόσμο. Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της πόλης υπάρχει ένα που ξεχωρίζει- το Μπούρτζ Χαλίφα (Burj Khalifa), το ψηλότερο κτίριο του κόσμου, με εντυπωσιακό σύνολο 163 ορόφων. Το Μπούρτζ Αλ Αράμπ (Burj Al Arab) είναι το πιο ακριβό, πιο πολυτελές, και το τέταρτο ψηλότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Το σχήμα της δομής του έχει σχεδιαστεί για να μιμείται την πλεύση ενός πλοίου. Αυτό το πολυτελές ξενοδοχείο, που θεωρείται σύμβολο του Ντουμπάι, βρίσκεται σε ένα τεχνητό νησί που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας ιδιωτικής γέφυρας. Ένα άλλο ενδιαφέρον ορόσημο είναι ένα μεγάλο σύμπλεγμα δυο τεχνητών νησιών – Νησιά Φοίνικα, που στεγάζουν πάνω από 4,000 κατοικίες, βίλες, και διαμερίσματα. Η Dubailand είναι ένα σύμπλεγμα αναψυχής που χτίζεται τώρα στο Ντουμπάι. Θα περιέχει το μεγαλύτερο πάρκο αναψυχής στον κόσμο. Το Ski Dubai είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό θέρετρο σκι παγκοσμίως.Ένα άλλο έργο σε εξέλιξη είναι τα World ή αλλιώς Νήσοι World, ένα τεχνητό αρχιπέλαγος που αποτελείται από 300 μικρά νησάκια, που κατασκευάζεται σχεδόν στο σχήμα ενός παγκόσμιου χάρτη. Το Ντουμπάι είναι πλούσιο σε αξιοθέατα όπως το Dubai Creek, το οποίο χωρίζει την πόλη σε δυο κύριους τομείς. Παραδοσιακά, η μεταφορά δια θαλάσσης μέσα από το ρυάκι γινόταν με τα abras. Αυτά τα "θαλάσσια ταξί" λειτουργούν ακόμη στο Ντουμπάι.  Κάποια από τα αγαπημένα χόμπι των κατοίκων περιλαμβάνουν χρόνο αναψυχής στο θαλάσσιο πάρκο Wild Wadi Water Park, το οποίο μπορεί εύκολα να χαρακτηριστεί ως το πιο καινοτόμο υπαίθριο θαλάσσιο πάρκο, να πηγαίνουν για σαφάρι, καθώς επίσης και να κάνουν σκι και σερφ στην άμμο. Το Ντουμπάι έχει τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στον κόσμο. Το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι (DWTC) είναι το κτίριο με τις περισσότερες επισκέψεις στο Ντουμπάι.

Η Al Bastakiya είναι μια ιστορική περιοχή στο Ντουμπάι που κατασκευάστηκε στα 1900. Αυτή η περιοχή χαρακτηρίζεται από παραδοσιακά σπίτια με αυλές και ανεμόμυλους και γεννήτριες αιολικής ενέργειας, οι οποίοι χρησιμοποιούνταν για να δημιουργήσουν φυσική εξαέρωση στα κτίρια και είναι πολύ ελκυστικοί στους τουρίστες. Το Χωρίο της Κληρονομιάς (Heritage Village) δημιουργήθηκε για να εναγκαλίσει την Αραβική κληρονομιά και να αναδείξει μια ζωντανή εικόνα της παλιάς παραδοσιακής ζωής των Βεδουίνων μέσα από μια επίδειξη παλιών εθίμων και τρόπων ζωής, συμπεριλαμβανομένων των παραδοσιακών ρούχων, των χειροτεχνιών, και ούτω καθεξής.

Ενώ η πόλη εύκολα αποδέχεται το ρόλο ενός μεγάλου εμπορικού κέντρου, δεν απαρνείται τις Αραβικές της ρίζες. Όπου κι αν πάτε στο Ντουμπάι, θα δείτε λίγο και από τους δύο κόσμους.